Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Želite izvedeti več o piškotkih?

O EcoSu

Zgodba o meni in o nastanku EcoSu

Moja ljubezen do tekstila seže daleč  v otroštvo. Štela sem nekje 5 let, ko sem za darilo prejela "malo roza čudo v škatlici" - čisto pravi otroški šivalni stroj! Moj prvi! Šivanje oblek punčkam in vsakodnevne "naporne" modne revije, so bile tako v otroštvu moja glavna zaposlitev. Sanjarila sem, da bom znana modna oblikovalka … Ob zaključku osnovne šole zame sploh ni bila dilema, kaj želim postati po poklicu – seveda šivilja.

Čas je tekel. Končala sem srednjo šolo in potem še tekstilno fakulteto v Mariboru, vendar še vedno nisem točno vedela, kaj je tisto kar bi jaz v tekstilstvu rada počela. Hkrati pa se mi je dogajalo življenje … Polno je bilo vzponov in padcev, trenutkov, ko sem bila na dnu, hkrati pa tudi čudovitih trenutkov, polnih svobode, sreče in radosti. Še zavedala se nisem, kdaj sem začela živeti po željah in pričakovanjih drugih. Prišel pa je tudi trenutek, ko sem se zavedala, da tako ne gre več, da to kar počnem, nisem jaz, da ne živim v soglasju s svojimi načeli in vrednotami. In potrebna je bila samo odločitev … Odločitev, da vzamem življenje v svoje roke!

In kdo sem danes, ta trenutek?!

Lahko rečem, da sem ženska, ki vem, kaj hočem. Sem velika ljubiteljica narave. Enostavno si več ne predstavljam, da bi svoj dan začela, kako drugače, kot s sprehodom z mojim psom Aronom. Ptičje petje, divje živali, ki jih srečava in že samo tisti občutek, kakšno srečo imam, da se lahko mirno sprehodim po gričih okrog Sladke Gore, me napolnijo z energijo za cel dan. Rada imam mir in tišino. Vendar, ko govorim, govorim veliko, sploh po telefonu.

Hrana je še ena izmed mojih velikih ljubezni, ekološko pridelana, seveda.  Ne morem si pomagati, pač rada jem. Sem vegetarijanka, na trenutke tudi veganka. Trudim se, da s svojim prehranjevanjem ne bi škodila nikomur. Obožujem jedi na žlico, da o sladkarijah sploh ne govorim. Da ne bo pomote, tudi kuham in vlagam rada. Marmelade so moja specialiteta, tiste, kuhane na star način, ko porabiš za par kozarčkov cel dan. Pa ajvar, kuhan po posebnem receptu, brez katerega sploh ne bi znala živeti v zimskih mesecih. Tudi vrt spada med moje ljubezni, ni lepšega, ko te od sveže ekološke zelenjave loči samo par korakov.

Rada berem. Knjige s področja zdravja in zdravega prehranjevanja so me od vedno zanimale, čeprav se tudi kakšnemu dobremu romanu ne odpovem. Doma rada hodim bosa, hkrati pa obožujem čevlje. Rada imam kvalitetno izdelana oblačila iz naravnih materialov. Lotim se vsega, kar me zanima. Že par let si izdelujem vso kozmetiko sama, od krem, mil do zobne paste. Trudim se živeti čim bolj v sozvočju z naravo, zato imam v prihodnosti željo živeti v čisto pravi hiški iz lesa in gline ter z veliko gugalnico na dvorišču.

Tudi ljubezen do tekstilstva, naravnih materialov in ustvarjanja je živela ves čas z mano. Ko sem se odločila, da vzamem življenje v svoje roke, sem vedela, da bom ustvarjala s tekstilom, z naravnimi materiali in nekaj, kar se bo poistovetilo z mojimi načeli in vrednotami, hkrati pa sem želela, da bo izdelek tudi družbeno odgovoren. Po naključju mi je življenje na pot pripeljalo pralne vložke in še nato pralne plenice. Vedela sem, da je to, to! Začela sem ustvarjati in nastala je blagovna znamka EcoSu.

Z EcoSu sem začela živeti svoje sanje. Vsak izdelek je narejen z veliko ljubezni, z veliko upanja v boljši, bolj zdrav in okolju prijazen jutri. Z vsako zašito plenico in z vsakim vložkom vem, da bom nekomu polepšala življenje! In to mi je dovolj.

Upam, da boste v vsakem izdelku začutili ljubezen, s katero je bil narejen. Hkrati pa se zahvaljujem vsem Vam, ki prav tako kot jaz, verjamete v lepši in boljši jutri.

Z ljubeznijo,

Suzana