Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Želite izvedeti več o piškotkih?

Splošni pogoji

Z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Splošni pogoji spletne trgovine ecosuplenice.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

1. Upravljanje blagovne znamke, spletne strani in spletne trgovine

Z blagovno znamko EcoSu in s spletno trgovino ecosuplenice.com (v nadaljevanju EcoSu ali spletna trgovina EcoSu) upravlja Suzana Gregorčič s.p.  (v nadaljevanju ponudnik).


Naziv: Terezija Simatovič

Naslov: Polžanska Gorca 27/a, 3240 Šmarje pri Jelšah

E-pošta: info@ecosuplenice.com

Telefon: 041 656 744

TRR: SI56 0400 1003 5486 857 (NKBM)

Prodajalec ni zavezanec za DDV.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine EcoSu, pravice in obveznosti uporabnikov in trgovine EcoSu ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino EcoSu in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

2. Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino EcoSu prek elektronske pošte postane obiskovalec "gost" spletne trgovine EcoSu, s potrjeno registracijo v spletno trgovino EcoSu pa postane "član" spletne trgovine EcoSu. Tako gost kot član spletne trgovine EcoSu (v nadaljevanju uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini EcoSu.

Z registracijo na ecosuplenice.com postanete član (v nadaljevanju uporabnik) spletne trgovine EcoSu. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana spletne trgovine EcoSu nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Pravico do nakupa v spletni trgovini EcoSu imajo tudi gostje (v nadaljevanju uporabniki), ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.


3. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto (ime in sedež ponudnika, številka registrskega vpisa, davčno in matično številko in transakcijski račun),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen); poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


4. Ponudba izdelkov in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene v spletni trgovini so enake tako za registrirane člane kot za goste. Cene izdelkov so redne cene in akcijske cene. Akcijske cene so posebej označene s prečrtano redno ceno in objavljeno akcijsko ceno s popustom.

Ponudnik ni davčni zavezanec, zato davek na dodano vrednost v skladu s prvim odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost ni obračunan. Ta podatek je posebej naveden na računu, ki ga ponudnik izda kupcu.

5. Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme samodejno generirano elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

6. Kuponi in kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine. Aktivno kodo najdete na naslovni strani kupona, oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Če ni posebej določeno na samem kuponu, se popust nanaša na vsebino košarice in ne na ceno posameznega izdelka v košarici. Menjava kupona za gotovino ni možna.

Ponudnik lahko izda tudi skupinski kupon s popustom (promocijska koda), s katero lahko naslovniki akcijske ponudbe, ki je objavljena na javen ali naslovljen način, unovčijo popust z vpisom aktivne promocijske kode. V kolikor je takšna akcijska ponudba omejena na določeno število oseb, se šteje, da so do popusta upravičeni tisti kupci, ki so po časovnem zaporedju prej oddali naročilo do obsega, s katerim je skupinski kupon s popustom omejen. Spletna trgovina samodejno zapre možnost unovčitve skupinskega kupona s popustom takoj, ko je kvota razpoložljivega vpisa, kadar je ta omejena, dosežena.

Kako unovčiti kodo za popust?

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. Navedite naslov za dostavo, izberite način dostave in izberite način plačila.
 • V spletni blagajni v polje "promocijska koda" vpišite kodo za popust in potrdite tako, da kliknete gumb "uporabi promocijsko kodo".
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost popusta avtomatsko odšteje od zneska v košarici. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.
 • S klikom na gumb "oddaj naročilo" oddate spletno naročilo.


7. Postopek nakupa

 • I. Izbira izdelka:
  • V spletni trgovini EcoSu si izberete izdelek, želeno velikost, motiv oz. barvo ter količino, ki jo želite naročiti.
  • S klikom na ikono "Dodaj v košarico" izdelek dodate v košarico. Sistem vas opozori, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico.
 • II. Sprememba vsebine košarice:
  • Med nakupovanjem lahko sproti spremljate stanje v košarici.
  • Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v košarico.
  • V nakupovalni košarici so vidni izbrani izdelki, količina, njihova cena ter skupni znesek izbranih izdelkov.
  • Če želi uporabnik spremeniti količino izbranih izdelkov v košarici, mora  spremeniti številko želene količine v polju "količina" in klikniti na ikono "obnovi".
  • Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec "odstrani".
 • III. Nakupovalna košarica:
  • Naslov za dostavo:
  • Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
  • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
  • Če želite dostavo na drug naslov, pred ikono "dostava na drug naslov" odstranite kljukico in v temu sledeča ustrezna polja vpišite zahtevane podatke.
 • Strošek dostave:
  • Uporabnik lahko izbira med Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov na sedežu podjetja.
 • Način plačila:
  • Izbira se lahko med naslednjimi načini plačila: plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo in plačilo s karticami, ki jih omogoča Paypal.
  • Kuponi in darilne kartice:
  • Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 • Pregled naročila:
  • Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka in strošek poštnine, skupni strošek za plačilo je razviden v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 • IV. Zaključek naročila:
  • Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.''


8. Postopek obveščanja o nakupu


Naročilo prejeto

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Potrditev naročila vsebuje podatke o naročenih izdelkih, vključno z naročeno količino in ceno le teh, stroške in način dostave, morebitne popuste, skupen znesek za plačilo ter podatke za morebitno nakazilo, ki se uporabijo v primeru izbire plačila po predračunu. Kupcu, ki se registrira so na spletni strani vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

V primeru nejasnosti, dodatnih vprašanj ali neprejema obvestila o potrditvi naročila nas lahko kontaktirate preko: kontaktni obrazec, e-poštni naslov  ali tel.: 041 656 744.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Naročilo potrjeno

Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Preko elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

Blago odpremljeno

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi. Na dan odpreme oziroma pripravljenosti naročenih izdelkov za osebni prevzem s strani kupca, ponudnik kupca o tem obvesti na elektronski naslov kupca, naveden v naročilu.

Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

9. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe in vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov info@ecosuplenice.com ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom tukaj.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila ponudniku vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Suzana Gregorčič s.p., Polžanska Gorca 27/A, 3240 Šmarje pri Jelšah, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan, neopran in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.


Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili najkasneje v 14 dneh od prejema nepoškodovanega vrnjenega blaga.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

10. Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

11. Stvarne napake

Stvarna napaka na izdelku je prisotna, kadar

 • artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo,
 • se kupcu izroči artikel, ki se ne ujema z modelom,
 • ima očitne napake, kot so madeži na tkanini ali raztrganine tkanine ali šiva.

Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu. Kupec obvesti ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec omogoči ponudniku pregled artikla. Stvarno napako je mogoče uveljavljati v primeru, ko blago nima garancije. Potrebno jo je uveljavljati v zakonsko predpisanih rokih. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Ponudnik odpravi stvarne napake izdelka ali kupcu zagotovi drug izdelek iste vrste oziroma v dogovoru s kupcem drug izdelek iste vrednosti.

12. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine ali neregistrirani uporabnik z vpisom veljavnega e-poštnega naslova, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

13. Nagradne igre

Organizator nagradnih iger je ponudnik Suzana Gregorčič, Polžanska Gorca 27/a, 3240 Šmarje pri Jelšah. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki v sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah. Dobitnike nagrad določi naključna funkcija računalniškega izbora, komisija organizatorja ali drug način, ki je določen v pravilih posamezne nagradne igre.

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.

Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel.

Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke – ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko številko, najkasneje v petih (5) dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.

V kolikor organizator nagradne igre v roku petih (5) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

14. Pravno obvestilo

Spletna trgovina EcoSu in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

15. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

16. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožbe ponudnik sprejema na e-pošti info@ecosuplenice.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si uporabnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletna trgovina EcoSu, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

17. Izjava glede zdravstvenih trditev pri opisih in vsebinah v spletni trgovini

Vse informacije na straneh spletne trgovine EcoSu (ecosuplenice.com), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).