Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Želite izvedeti več o piškotkih?

Vzdrževanje pralnih plenic EcoSu

Pralne plenice so sešite iz bambusovega materiala, ki je že v osnovi odporen na bakterije in glivice. Bambusov material vpija veliko bolje kot bombaž, zmanjšuje neprijeten vonj in je primeren za občutljivo otroško kožo.

Pred prvo uporabo je potrebno plenice vsaj enkrat oprati na 40–60°C. S tem boste plenicam povečali vpojnost in jih pripravili za prvo uporabo. Priporočamo, da prvič plenice sušite na zraku.

Pred pranjem morate odstraniti vso odvečno umazanijo s plenice. Uporaba pleničnih predlog vam to olajša, saj blato s plenično predlogo odvržete v straniščno školjko ali na kompost.

Uporabljene plenice, s katerih ste odstranili blato, odložite v suho, zaprto (zaradi vonja) vedro do pranja. Priporočamo, da si v vedro namestite pralno vrečo za perilo. Ko je čas za pranje, pralno vrečo skupaj z umazanimi plenicami prenesete v pralni stroj.


Pomembno!

Uporabljene plenice operite v treh dneh zaradi nevarnosti razvoja plesni.

Pranje

Priporočamo, da glavnemu pranju dodate predpranje brez praška, da se iz plenic najprej izpere umazanija.

Izberite pralni prašek, ki je varen za vašega otroka, učinkovito očisti plenice in ga hkrati lahko uporabljate za vso družino. Pralni prašek ne sme vsebovati mehčalca, belila ali parfumov, ki lahko poškodujejo material. Uporabite manjšo količino pralnega praška od priporočene. Običajno zadostuje polovična količina pralnega praška.

Priporočilo: Za pranje lahko uporabite pralne oreške.

  • Pralne plenice perite na 40-60°C.
  • Pri pranju ne uporabljajte mehčalca, ker ta zmanjšuje vpojnost plenic, v mnogih primerih pa pri otrocih povzroča alergije.
  • Uporabe belil ne priporočamo, saj lahko poškodujejo material in tako skrajšajo življenjsko dobo plenic.
  • Plenice lahko perete z drugim perilom.
  • Priporočamo dvakratno izpiranje.Ali ste vedeli?

Pranje na 60°C v kombinaciji z učinkovitim pralnim praškom uniči bakterije, glivice, viruse in hišne pršice.

Sušenje

Priporočamo, da plenice sušite naravno na zraku, pozimi pa v bližini grelnega telesa, ki pa ne sme biti prevroče, ker lahko toplota poškoduje material.

Vse plenice, prekrivne hlačke in dodatne vložke lahko sušite v sušilnem stroju. Plenice bodo s sušenjem v sušilnem stroju postale mehkejše. Upoštevati morate, da se z rednim sušenjem plenic v sušilnem stroju material hitreje obrabi in posledično se življenjska doba plenic skrajša.

Sušenje v sušilnem stroju je dovoljeno pri nizki do srednji temperaturi.

Ali ste vedeli?

Sušenje na soncu je izvrsten način, da se iz plenic na naravni način odstranijo madeži, saj je sonce najnaravnejše belilno in dezinfekcijsko sredstvo.